Receptet
Här kommer receptet på kladdskakan med dumle.
UGN: 175 grader.
100g smör
1 påse dumle (ca 120g)
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjöl (ev. glutenfritt ca 2 dl)
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
Smält smöret och ha i dumle kolorna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt de resterande torra ingredienserna.
Häll sist ner smör och dumleblandningen i äggsmeten.
Häll i smor och bröad form.
Grädda i ugnen i ca 20 minter.
På med dumle och florsocker om man vill för lite finare dekoration.
UGN: 175 grader.
100g smör
1 påse dumle (ca 120g)
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjöl (ev. glutenfritt ca 2 dl)
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
Smält smöret och ha i dumle kolorna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt de resterande torra ingredienserna.
Häll sist ner smör och dumleblandningen i äggsmeten.
Häll i smor och bröad form.
Grädda i ugnen i ca 20 minter.
På med dumle och florsocker om man vill för lite finare dekoration.
Kommentarer
Trackback