..

Denna vecka har det inte hänt så mycket.. Jag har gjort naglar på Annika och Louise och så fick jag träffa Louises pojkvän för första gången :) han hade med sig en jättefin julkula till Gabriel! 

Idag fredag ska vi till BVC och vaccinera   lillhjärtat och jag tycker det kommer bli såååå jobbigt!!! Så efter det ska vi bara mysa hemma. Kanske baka lussekatter om han mår bra. 
Ha en bra lucia! Kram 







Måndag

Idag försov vi oss! Vaknade kl 09 i panik över att vi skulle va på BVC kl 10 på föräldragrupp. Men vi hann dit precis! Efter det hoppade jag in på affären och köpte lite bakgrejer:) så idag har jag bakat snickerskakor och maränger! Sen kom Annika och Sofia hit så köpte vi mat och myste :) Annika fick nya naglar också ;) 







andra advent

Igår var det andra advent och vi var och tittade på när David hade hockeymatch! Man blir så stolt när man ser vad duktig han är :) 





Lördags

I lördags var vi hemma hos Davids morfar och åt julmat och träffade hans släktingar. Efter det åkte vi hem och packade lite för att åka hem till mamma och ha en myskväll! Vi åt en plankstek som var underbar!



Fredags

Denna helgen har gått i ett! 
I fredags var vi på julbord och det var jättekul! Saknade Lillprinsen så klart men det var mysigt att längta lite och få lite tid själva :)









Julbord

Idag ska jag och David på julbord med hans kollegor. Ni förstår inte hur mycket jag har längtat efter julmat! Det är så fruktansvärt gott!! Så min mamma och hennes sambo ska vara barnvakt. 
Det känns lite i hjärtat att både jag och David ska va ifrån Gabriel. Men vi kommer bara äta och titta på showen sen åker vi hem :) 
Idag som alla andra redan vet så har snön kommit på riktigt! Vi ser inte ut genom våra fönster.
Jag som hade bestämt vilka skor jag skulle ha på mig sen.  Det är bara att tänka om helt enkelt! 

Här är en nyvaken bebis <3 



.

I förmiddags bjöds det på fika hos mig och nu sitter jag hos Teresa och har det gott. Ska fota hennes dotter inför lite julkort så då tänkte vi att vi klär ut båda till tomtar så vi får en tomtebild på kusinerna ;)  idag kom snön och jag är redan less! 








Ny design

Tack snälla Emma för att du har gjort en ny design åt mig:)

Snart kommer Teresa&Åsa hit med deras barn så ska vi fika. Och ikväll ska vi till mamma/mormor och mysa medans Pappa David ska träna hockey.

Jag har börjat tröttna på minska mörkrosa slingor i håret nu.. Tejp löshår är ingen höjdare! 




Fransförlängning

Idag gick vi ner på stan och lunchade med Anna och hennes son Billy. Sen gick jag hem till Linda och fick mina ögonfransar fina! Det är så himla skönt att ha fransar för då slipper man sminka sig och hålla på. Lite sminkar jag mig ändå eftersom jag har så dålig hy. Men det är mascaran som tar tid tycker jag.
 Imorgon kommer äntligen världens bästa pojkvän/pappa hem från en vecka i huvudstaden!! Vi har längtat ihjäl oss<3
Dagens Gabriel

Före/efterbild



Te

Efter graviditeten har jag fått en stor kärlek för TE. Tror jag har över tio sorter just nu som jag älskar! Skulle kunna dricka te hela dagarna om det var så att man hade tid. 

Idag ska jag fika med en vännina och hennes son Billy. Sedan ska jag förhoppningsvis förlänga mina ögonfransar. Sen ikväll blir det myskväll med Annika :) en toppen dag helt enkelt om den blir som jag tänkt! 




Bakning

Idag var vi som sagt hem till Teresa och Ellie och bakade! 
 Vi började dagen med att matcha varandra i USAs tecken.



Smygfotade hennes hylla med massa baksaker som jag skulle vilja ha!


Vi värmde på lite glögg och sen var vi igång med knäcken.



Barnen satt fint och tittade på medans vi kladdade bland formarna.. Det tar då på tålamodet när smeten ska i formarna. Men gott blev det!



Gabriel fick bekanta sig med färgen rosa.. Nja inget för han va ;) ser ut som en flicka.


Nu tänker ni "vad är det där?" Jo det är vaniljbullar med saffran! Detta är dock innan jag har penslat dem med smör och doppat dem i socker. Farligt goda blev dem iaf. 

Detta tog hela dagen med tanke på blöjbyten och matning. Så nu sitter jag hemma i soffan någorlunda trött och Gabriel sover bredvid. <3

Julbak

Nu sitter jag och tar en kopp te i väntan på våra bästa år (jag är fast). Sedan ska vi gå till Davids syster och hennes dotter som de fick två veckor efter att vi fick våran son. Så kusinerna fyller nära varandra ;). Vi ska baka lussekatter, men en annorlunda sort som ni ska få se sen. Nej det är inga nyttiga bullar med keso i! Jag är mer för att det ska va så onyttigt som möjligt haha. Trotsar nyttighets modet.  Vad ska ni göra idag? 

En dansande Gabriel

Ny start

Jag tror att jag är redo att börja blogga igen! Så jag tänkte börja med att berätta min förlossningsberättelse med tanke på att efter det förändrades hela mitt liv..

13 September
Denna dag var våran son beräknad och det kändes som att han inte hade tänkt att komma ut på länge! Vi hade sista kontrollen hos barnmorskan kl 13 och allt såg bra ut. När vi kom hem började vi städa och greja här hemma. Jag började känna värk i ryggen men körde på ändå.. Efter att vi hade städat klart slängde jag ihop en kladdkaka och stoppade i ugnen. Men då började jag få riktigt ont i ryggen så jag la mig på soffan. Efter ett tag tänkte jag "tänk om detta är förvärvar" så jag tog fram appen med en värkklocka och tryckte på starta! DÅ gick vattnet!  Jag reste mig upp och sa till David att nu har vattnet gått, jag tar en dusch. Han kom med telefonen så jag kunde ringa förlossningen, då var klockan 20.05.
De sa till mig att det tar tid med det första barnet och att det kanske var en rejäl flytning och inte vattnet. Jag sa då att vi föder fort i släkten och att jag ser att det är vattnet och inte någon flytning!!
De bad mig att komma in för att kolla.

20.30 kom vi in och jag blev undersökt. De såg då att det var vattnet som hade gått. Jag fick två värktabletter och en sovtablett så sa de "åk hem och kom tillbaka imorgon kväll". Jag sa nej detta kommer gå fort jag vill inte åka hem!  Värkarna började komma och de var kraftiga! Läkarna började titta på varandra och beslutade att vi skulle få ett rum att sova i där så vi kunde va lugna och ringa på klockan om det var något. Men jag kunde inte ligga i sängen för att jag hade så ont! När klockan var 22.00 sa jag att jag ville ha lustgas för då gjorde det så ont. "Då måste vi känna hur öppen du är innan". Jaha okej.. De kände och då var jag öppen 5cm. Vi fick svaret "oj du är redan öppen 5cm vi får flytta dig till en förlossningssal för det blir bebis inatt!".  Jag tänkte bara JAG SA JU DET!.
Bort till salen där jag fick lustgas. Där låg jag och sög i mig allt jag kunde medans David proppade i mig nyponsoppa. 
Kl 01.30 hjälpte inte lustgasen och jag ville ha ryggbedövning trots att jag gick in med att försöka klara mig utan. De var då tvungna att känna hur öppen jag var igen för man får inte vara öppen mer än 8cm. Barnmorskan kände inte så en annan fick komma in och känna. "Du är öppen 10 du får ingen bedövning" jag dog! Kämpade på med lustgasen till kl 02.20 när jag ville börja krysta. Bort med lustgasen och tryck! Så tryckte jag och tryckte och kl 02.49 var han ute! Våran älskade Gabriel <3 och med tanke på att allt gick bra (sprack inget) så åkte vi aldrig upp på BB utan åkte hem när vi hade sovit. 

Detta var det bästa och smärtsammaste jag har gjort!! 

RSS 2.0