Feb. 28, 2013

Hej förlåt för mitt dåliga bloggande men har inte riktigt haft tid denna veckan känner jag. Ska fixa lite bilder så återkommer jag senare idag med lite update!


Fredag

Idag har jag hunnit med en hel del och klockan är bara 11. Jag har bakat och grejjat. Jag skulle vilja hinna städa för jag är på städhumör. Men måste åka och jobba så jag hinner inte.. Jobbar till 20.30 ikväll sedan ska jag jobba 12-18.30 imorgon och sedan 9-16 på söndag så jag får väl städa på måndag eller något :( nu måste jag sätta på mig ansiktet och fixa frillan!


V.13

Nu är vi i slutet på v.13 och magen växer. Det är skönt att se den växa för då vet man att det står rätt till:) nu ska jag äta potatis, fiskpinnar och remoulad sås för det har jag varit Supersugen på i veckan.. Får se hur mycket jag får i mig bara..


Te och provsmakning

Nu sitter jag i soffan och tittar på thrillern "Let me in" och provsmakar på dagens bakning med en kopp te :) vet inte om jag orkar ta tag i garderoben idag eller om jag ska ta det imorgon..


Glutenfria Kolakakor

150g rumsvarmt smör
4dl glutenfri mjölmix
1dl socker
3msk ljus sirap
2tsk vaniljsocker
1/2tsk bakpulver

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Arbeta ihop ingredienserna med matberedare eller händerna.
3. Dela i ca 2 delar och rulla ut delarna till två längder på en plåt med smörpapper på.
4. Ha ganska stort mellanrum mellan längderna, platta till lätt med en gaffel. (De flyter ut mycket!)
5.grädda i ugnen 10-15 min så de får en fin färg.
6. Skär längderna på snedden medan de är mjuka. Låt svalna.

Ett litet tips är att strö lite havssalt på dem när man låter dem svalna för att inte få dem så söta.


Onsdag

Idag har det varit en bra dag tycker jag. I vanliga fall brukar det inte hända så mycket på mina lediga dagar med tanke på att jag är så trött och inte har någon energi. Men idag har jag bakat kolakakor, gjort naglar på en tjej som heter Sandra och sedan bakat muffins med ett hallon i. All bakning gick bra så jag slapp svordomar och känslan av att aldrig vilja göra om det. Jag lovade Emma att slänga upp receptet på kolakakorna så de kommer i ett inlägg efter detta. För allt jag bakar är glutenfritt och Emma är som mig, glutenallergiker. Och hitta bra recept att baka glutenfritt är lättare sagt är gjort..


Onsdag

Nu har jag precis bakat kolakakor. De blev smaskens! Och eftersom jag inte hade några ägg hemma kommer räddaren Angelica hit med det sen när jag ska göra naglar på hennes kompis:) så då ska jag baka muffins. Sedan ska jag städa lite. Imorgon eller ikväll står rensa garderoben på schemat.. Kan ju lägga undan alla fina sommarklänningar som jag ej kommer kunna använda för ens nästa sommar..


Tisdag

Idag ska jag göra naglar på Annika. Sedan ska jag baka bröd och kanske kolakakor. Får se vad jag känner för. Jag har nu hittat lite mer saker som jag önskar mig när jag fyller år ;)


måndag

idag skulle jag egentligen ha varit ledig men jenny med familj är magsjuka så då får man rycka in och jobba.

förra veckan var en marddröm kräktes så jag blödde näsblod och gick ner 3 kilo. så nu hoppas jag att det är slut spytt för min del för jag vill få i mig mat! sen kom jag på att jag fyller år snart och vad ska man önska sig då? kanske denna fina one peacen? som man kan mysa runt i med magen sen :)




Fredag

Idag är det fredag och jag bakade scones till frukost.
Skulle ha jobbat mellan 11-17 men budgeten går tydligen inte ihop så mitt pass fick försvinna :(..
Jag hoppas vi hämtar sängen idag men vi får se..
Imorgon kommer bli en superbra dag med mina tjejer på Alborgen (Boda Borg typ). Har aldrig varit där så det kommer bli toppen! Sen på kvällen är det ju mello och det får man ju inte missa!!


Lundsberg

Äntligen! Till helgen ska vi köpa en ny sängram och jag längtar ihjäl mig! Just nu har vi ingen och det ser så tråkigt ut tycker jag.. Men denna skönhet ska förgylla våra nätter framöver.


Sofias naglar

Jag har glömt bort att visa en bild på Sofias naglar som vi gjorde på henne. Svarta tippar med lite glitter.

Jag tycker det är läckert med svarta tippar. När jag blir mamma ledig ska jag ha fina naglar igen!


V.12

Jag är nu inne på min tredje dag med magbesvär.. Men mår bra i kroppen förutom att magen skriker när jag äter för mycket på en gång med tanke på att magsäcken har krympt efter dessa dagar.. Så har inte mycket energi. Men har lyckats ta min första bild på magen idag och det syns pyttelite att det är något som händer i magen :)


Sjuk

Hej, jag har inte bloggat på grund av att jag är sjuk.. Har åkt på något magvirus och får inte behålla något som jag försöker få i mig.. Har nu stoppat i mig en halv omelett och det låter som tredje världskriget i magen.. Så mycket mat har inte magen fått på två dagar. Hoppas jag får behålla det. För jag vill ju må bra så bebisen mår bra.. Ska från och med nästa vecka börja ta kort på magen tänkte jag. Just nu ser jag bara svullen ut :)


Soffläge

Idag är det inga måsten i vårat hem, vilket är underbart! Det enda måste jag har är att jag vill köpa godis till kvällens melodifestival... Chippen fick inviga ipadens kamera idag :)


Blodprov

Idag har det varit en lång dag. Började med att Davids far trillade och fick åka till akuten och då satt vi där med honom till klockan slog 10,30. Sedan åkte vi till barnmorskan, och där fick jag ta blodprov... Som tur var var min älskade rara med och stod och pussade på mig och höll mig i handen. I båda armarna stack hon mig och tårarna rann.. Det gjorde jätteont! Så hon lovade mig att vi inte skulle göra det någon mer gång.
Efter det besöket med bokat ultraljuds datum åkte jag och jobbade.
Och nu efter en god pepparbiff potatisgratäng med bea inväntar vi postkodsmiljonären. Thats My day.


Ikea

Idag efter mötet tog jag och Johannes på jobbet en tur på Ikea innan vi åkte. och där köpte jag 3 lådor som jag har gömt alla dvd filmer i som jag hade tröttnat på att se hela tiden. Sen såg jag ett sött litet växthus som jag blev kär i.... Och sommarkänslorna finns här hemma nu.. men tittar jag ut vräker snön ner! Nu ska jag tvätta och städa innan hjärtat kommer hem sen blir det mys hela kvällen i soffan!






Rekomenderar

Jag rekomenderar STARKT denna mascaran! Den är den bästa jag någonsin har haft. Man får långa och klumpfria fransar. Testa och se själv:)

idag ska jag jobba 12.45-20.30 och jag kommer dööö... speciellt om det var lika dött som igår.




Boken

Nu ligger jag i sängen och tittar på melodifestivalen och fyller i min lilla gravid bok. Det är så kul att skriva ner vecka för vecka vad som händer med kroppen. Och den dagen det är dags för bebis nummer två kan jag se tillbaka och jämföra den graviditeten med denna.

Annars idag är jag rädd för att det inte blir så mycket mer gjort då jag är otroligt trött och små förkyld.. men då är det så.





nya bloggen

Nu kommer min blogg komma igång igen där ni får följa mig på min första graviditets resa! :) det ska bli så spännande tycker jag! just nu är vi påväg hem från funäsdalen där vi har spenderat helgen med skoter åkning och skidåkning.




RSS 2.0